Hvorfor er bogføring nødvendigt?

Sommetider kan man jo overveje om det er nødvendigt at bogføre overhovedet?

Loven
Ifølge loven skal man bogføre sine bilag. Dette betyder dog ikke at man skal have et bogføringsprogram. Jeg tror de fleste selvstændige har prøvet at ”bogføre” i et excel ark.
Så længe man kan specificere hvor udgifterne havner i regnskabet og at posterne kan stemmes af overholder man lovgivningen selv om man kun bogfører i et excel ark.

Regnskabsprogram kan hjælpe
Flere og flere virksomheder vælger dog ret hurtigt at bruge et bogføringsprogram som også kaldes et regnskabsprogram. Regnskabsprogrammer hjælper meget med bogføring fordi det allerede når man åbner det har lavet en oversigt over de konti man behøver.

Endvidere kommer udfordringen med momsen. Når man bogfører i et excel ark så bliver det let svært at holde styr på ens moms. Hvilke poster skal der afregnes salgsmoms af og hvilke poster skal der afregnes købsmoms i. I et regnskabsprogram som regnskab-plus får man endvidere et momsoverblik.

Det gør at man blot vælger momsperioden og så fortæller programmet hvorledes momsen skal angives. Med et klik bogføres momsen endda for dig.

Har man kun få bilag kan man godt ”Bogføre” i et excel ark, men det anbefales at bruge et regnskabsprogram så snart man har mere end få bilag.

Dette indlæg blev udgivet i Bogføringsprogram. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.