Bogføring af finansbilag

En af de mest basale funktioner som folk har brug for i et regnskabsprogram er muligheden for at bogføre finanstransaktioner.
Ved finanstransaktioner forstås muligheden for at bogføre alle de bilag eller fakturaer man har modtaget.

Den letteste måde at bogføre
Det er blevet mere og mere populært at man i regnskabsprogrammer ikke længere behøver at være bogholder for at kunne bogføre et bilag.

I flere regnskabsprogrammer – og herunder regnskab-plus – har man det man kalder ”simpel bogføring”. I den simple bogføring behøver man kun at taste:
– Beløb
– Dato
– Omkostningstype
– Hvorfra det blev betalt

Når dette er udfyldt finder programmet selv ud af ”Debet/Kredit” dvs. hvordan det skal køres ind på disse konti.
Endvidere har et program som regnskab-plus også det som hedder skabeloner. Skabeloner er utrolig smart fordi her skal man kun trykke på en knap – herefter kunder den alt undtagen dato og beløb.
Det sparer rigtig meget tid og gør det let for de mindre erfarne regnskabsbrugere.

Den hurtigste måde at bogføre
Bogholdere derimod går mest op i hvorledes man kan taste flest mulige bilag i timen da deres indtjening afhænger af dette. Til dette har nogle programmer det som er kaldet en kvik-kladde. I en kvik-kladde kan erfarne brugere blot taste et kontonummer i stedet for at søge efter kontonavne. Et program som regnskab-plus har også denne smarte funktion.
I kvik-kladden kan man endvidere lave auto-bogføringstekster. Dette betyder at hvis man taster ”TDC” så ved programmet automatisk at bilaget skal bogføres på telefon kontoen og modkonteres på banken.
Det sparer rigtig meget tid – men er kun for mere erfarne brugere.

Konklusion
Når man skal bogføre bilag som er den vigtigste funktion i et regnskabsprogram er det vigtigt at man finder det niveau man er på. Er man mindre erfaren bruger skal man sikre sig at programmet gør det let for en at bogføre . Er man derimod bogholder eller revisor – så er det hastigheden som tæller – og man skal lede efter et regnskabsprogram som sikrer dette.

Dette indlæg blev udgivet i Bogføringsprogram og tagget . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.